Rösta 2018

Alla bör rösta 2018!

Snart är det dags att rösta 2018! Vi närmar oss nästkommande val med stora steg. Men vet du vad du ska rösta på 2018? Det finns många aspekter och frågeställningar att förhålla sig till och visst kan det upplevas överväldigande.

Men låt dig inte gå miste om din chans att rösta 2018, det är nämligen få förunnat att ha rösträtt. En självklarhet för dig som är bosatt i Sverige är det att rösta 2018, men på många platser världen över är ett demokratiskt samhälle någonting man bara vågar drömma om. Dessutom är det fortfarande många kvinnor som inte får rösta 2018 i andra länder.

Ta din röst till fånga och visa att du värnar om din rösträtt och din möjlighet att påverka ditt liv i ett demokratiskt Sverige.

Så vad ska man rösta på 2018? En inte helt lätt fråga alla gånger. Många gör misstaget att rösta på samma parti som vid tidigare val, trots att det hunnit gå en hel mandatperiod på 4 år sedan sist.

Kanske har både din åsikt och partiets åsikt likaså hunnit ändras? Att rösta 2018 innebär en rad olika saker. Du får en möjlighet att ta ställning till de frågor som betyder mycket för just dig. Genom att rösta 2018 kan du vara med och påverka hur vård, skola, omsorg och miljö ska utvecklas den kommande mandatperioden.

Även om du känner att det är svårt att komma fram till exakt vad du ska rösta på 2018 så är huvudsaken ATT du röstar. Genom att inte rösta 2018 finns risken att partier du egentligen inte sympatiserar med blir vågmästare och på så vis slår ut andra partier.

Om du känner att du inte vet hur du ska rösta 2018 för att du inte delar åsikter fullt ut med något parti är det bättre att du hittar ditt huvudsakliga ämne som du brinner för och därefter redogör vad som känns viktigast för dig. Att rösta 2018 är en möjlighet du inte får kasta bort endast för att du inte fullt ut gillar ett partis åsikter och värderingar.  

Så brinner du för att främja skolgången för de mindre barnen i Sverige? Kolla upp vilket parti som står närmast dina åsikter i just den frågan när du ska rösta 2018! Eller värderar du äldrevård eller psykisk vård högt?

Se över vad alla partier tycker även där. Plocka russinen ur kakan om du känner dig helt vilsen inför att du ska rösta 2018. Det är bättre att rösta på något än att inte rösta överhuvudtaget.

Rösta online?

Att rösta online skulle underlätta hela valprocessen. Du hade kunnat rösta samtidigt som du står i matkön på ica, väntar på bussen till jobbet eller till och med hinna lägga din röst i riksdagsvalet 2018 på väg upp i hissen! Och vidare skulle det självklart gå mycket smidigare att sammanställa rösterna och räkna fram ett resultat.

I Estland så har man kunnat rösta online i hela åtta val!!! Vi i Sverige verkar inte riktigt begripa vikten av att kunna rösta online. Man spar både tid och på miljön samt vinner fler röster i.o.m. att de personer som faktiskt lever ett liv där röstning inte förekommer pga olika anledningar som exemepelvis jobb eller utbildning, resor eller sjukdommar faktiskt kan lägga sin röst snabbt och smidigt genom att rösta online!

Idag sköter vi det mesta online. Vi handlar, betalar räkningar och till och med går på läkarbesök samt beställer hem medicin med mera online. Så varför i hela friden skulle vi inte kunna rösta online 2018? Det är ett mysterium.

Vi hoppas på att få se en ändring i röstningssystemet inför valet 2022.

Vi hjälper dig att komma fram till vilket parti som förtjänar din röst!